„Super Ziarna” – czwarta książka z serii „Superfoods”
Czwarta książka z serii „Superfoods” – kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie!
CO ZALICZAMY DO GRONA SUPER ZIAREN?
- nasiona lnu,
- nasiona szałwii hiszpańskiej,
- nasiona konopi,
- komosę ryżowa
- amarantus.
DLACZEGO SUPER ZIARNA SĄ SUPER?
Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.
A PRECYZYJNIEJ I BARDZIEJ W PRAKTYCE
- pomagają ci zadbać o serce,
- łagodzą uderzenia gorąca,
- wspomagają organizm w walce z cukrzycą,
- są doskonałe na schorzenia układu pokarmowego,
- pomagają walczyć z nowotworem,
- są ważnym elementem diety podczas odchudzania.
CZEGO JESZCZE DOWIESZ SIĘ Z TEJ KSIĄŻKI
- Czy super nasiona są bezglutenowe?
- Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety?
- W jaki sposób należy mielić siemię lniane?
- Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych?
- Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina?
Książka zawiera ponad 75 fenomenalnych przepisów!