Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior – jak gotują?
Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior bez wątpienia są znani większości Polaków. Nawet jeśli nie oglądacie wspomnianych programów, niemal każdy z nich występuje w telewizji, w całkiem innych produkcjach. W związku z tym nazwiska: Gessler, Starmach i Moran pewnie co jakiś czas obijają się o wasze uszy. W kulinarnych programach, które prowadzą, nierzadko nie pozostawiają uczestnikom żadnych złudzeń co do ich talentu kulinarnego. Potrafią być surowi, bezlitośni i nieprzewidywalni w ocenach. Z ich opinią liczy się bowiem każdy początkujący i zaawansowany kucharz w Polsce. W Masterchef i Masterchef Junior ich zadaniem jest ocenianie. Jak jednak radzą sobie w kuchni i co z ich autorskimi przepisami i pomysłami? Tego dowiecie się z dzisiejszego zestawienia, więc sprawdźcie to koniecznie!
Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior – Pyszne kolacje
Jest to zbiór 60 najlepszych przepisów Anny Starmach na wyjątkową kolację. Zestaw, przy którego pomocy szybko i bezproblemowo stworzycie wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich. Przepisy zawarte w książce nie wymagają żadnych wymyślnych składników. W związku z tym każda osoba z dobrze zaopatrzoną kuchnią będzie w stanie wyczarować smakowitą i zdrową kolację. Poza tym z przepisów ucieszą się zarówno osoby, które jedzą mięso, jak i wegetarianie. To świeże, pachnące najlepszymi przyprawami pasty i hummusy. Chrupiące, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty to tylko niektóre z przepisów, znajdujące się w książce. Doliczając do tego pełne witamin soczyste sałatki, lekkie i sycące naleśniki, a nawet słodkie, zdrowe desery. Możecie być pewni, że przygotowane potrawy zauroczą całą rodzinę. Ponadto w książce znajdują się także praktyczne porady, dotyczące wyboru odpowiedniego wina do danej potrawy. Całość została okraszona kolorowymi, atrakcyjnymi zdjęciami.
Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior – Smaki dzieciństwa
Książka zawiera przepisy na dania, będące podróżą do dziecięcych smaków. Do potraw, których aromat i smak przypomina dawne beztroskie lata oraz pierwsze kroki stawiane w kuchni. Przepisy zebrane przez Mateusza zadowolą nie tylko najmłodszych członków rodziny. Będą świetnym sposobem na urozmaicenie codziennych obiadów i sprostaniu potrzebie różnorodności każdego dziecka. Dania zawarte w tej pozycji to również świetny sposób na zachęcenie swoich podopiecznych do rozpoczęcia nowej, cudownej przygody, jaką jest gotowanie. Przepisy te są proste i przystępne. W związku z tym nie sprawią trudności początkującym kucharzom, a jednocześnie swoją niebanalnością na pewno rozbudzą ich ciekawość oraz pasję do kuchni.
Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior – Wielkanoc ze smakiem
To nie tylko książka, ale także film na DVD, które zawierają autorskie przepisy wielkanocne Magdy Gessler na: żurek na wędzonym oscypku, jajka faszerowane w koszulach po polsku z pieczarkami i koperkiem, białą kiełbasę domową z sosem chrzanowym, mazurek czekoladowy Magdy, paschę. Do każdego przepisu znajdziecie tu listę składników wraz ze sposobem ich przygotowania oraz propozycję dekoracji. Tym samym wybierzecie się w kulinarną podróż razem z Magdą Gessler, która nie tylko pokaże, w jaki sposób przygotować wyjątkowe potrawy wielkanocne, ale także zdradzi, jak wyglądała Wielkanoc w jej rodzinnym domu.
Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior – Doradca smaku 2
Książka powstała na podstawie programu telewizyjnego Doradca smaku. Tym samym zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których przygotowanie utrwalone zostało „krok po kroku” na fotografiach. Michel Moran, znany kucharz, restaurator i juror polskiej edycji programu MasterChef, który zyskał ogromną sympatię telewidzów, stara się zachęcić czytelników do samodzielnego przygotowywania potraw w domu. W związku z tym pokazuje, jak każdy z nas w prosty sposób i szybko może stworzyć potrawy smaczne, zdrowe, godne najlepszych szefów kuchni.
Jurorzy Masterchef i Masterchef Junior – Poziomki 2018/ 2019
Jako ostatni prezentujemy poradnik, który może przydać się niejednemu miłośnikowi podróży po kraju.
Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka, kreatorka gustu i smaku, po raz piąty nagradza najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce Poziomkami. Kto w tym roku zyskał, kto stracił, a dla kogo zabrakło miejsca w zestawieniu gwiazdy Kuchennych rewolucji? To przewodnik po najlepszych w Polsce restauracjach i hotelach. Dla par, rodzin, singli, w podróż służbową, na wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. I na każdą inną okazję. Jak wybrać, by nie płacić (słono) za przesolone danie, spać w wygodnym łóżku i następnego dnia zjeść pyszne śniadanie? Jeśli na szybie restauracji czy hotelu jest znak Poziomki, to niezawodny sygnał, że trafiliście pod dobry adres na gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski. Gwarancja wyboru bez pomyłki dzięki nowemu odświeżonemu przewodnikowi Magdy Gessler.