Owoce jagodowe Stephanie Pedersen. Nowość
Owoce jagodowe Stephanie Pedersen jeszcze w czerwcu trafi do sprzedaży. To kolejna część z serii Superfoods od Wydawnictwa Vivante.
Owoce jagodowe Stephanie Pedersen – zapowiedź
Książka Owoce jagodowe Stephanie Pedersen jest poświęcona owocom pełnym witamin i antyoksydantów, to: truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki i maliny. A teraz właśnie zaczyna się owocowy sezon!
Czy wiedzieliście o tym, że owoce jagodowe mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy we krwi i poziom cholesterolu? Ale to nie wszystko. Dodają energii, wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, prawidłowo wpływają na wzrok, a nawet mogą zbijać gorączkę.
W książce dowiedzie się tego i wiele więcej, jak obiecuje Wydawnictwo:
W książce znajdziesz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych oraz dowiesz się z niej:
- który owoc poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle,
- jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym,
- które jagody powinieneś jeść, by poprawić sprawność mózgu,
- jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką,
- jakie owoce włączyć do koktajli, by poprawić sprawność seksualną.
Autorką książki jest Stephanie Pedersen, dietetyczka i pasjonatka prostego i zdrowego gotowania. Zachęca do zdrowego szaleństwa w kuchni oraz do aktywności fizycznej, którą mogą być np. długie spacery.
Seria Superfoods od Wydawnictwa Vivante
W serii Superfoods znajdziemy obszerne publikacje dotyczące najbardziej wartościowych, bogatych w minerały i wartości odżywcze owoców, warzyw i nasion. To książki pełne wskazówek, jakie superfoods wybrać dla siebie i jak je przyrządzać, by były podstawą pysznych i zdrowych dań dla całej rodziny.
Do tej pory w serii Superfoods pojawiły się już publikacje:
- Jarmuż o królu zielonych warzyw,
- Kokos, czyli potężna dawka składników odżywczych na co dzień,
- Chia, czyli szałwia hiszpańska, źródło kwasów omega 3,
- Super ziarna, czyli drobna i niepozorna skarbnica zdrowia,
- Super zboża o wspaniałości zbóż.
Każda z książek zawiera porady i wskazówki dotyczące obróbki superfoods wraz z mnóstwem dedykowanych zdrowiu przepisów.
Warto sięgnąć po Owoce jagodowe właśnie teraz. Mamy na nie sezon, a wiadomo, że właśnie wtedy owoce są najzdrowsze i najsmaczniejsze, i pełne wartości odżywczych. Za którymi przepadacie najbardziej?
Książkę Owoce jagodowe Stephanie Pedersen znajdziecie tutaj.
Inne książki z serii Superfoods są dostępne tutaj.