Spiżarnia pełna smakołyków, konfitur, dżemów, kiszonek to coraz częściej dzieło naszych własnych rąk. Już nie chcemy kupować gotowych konfitur w sklepach, chcemy robić je sami. Czasami jednak nie do końca wiemy, jak i nie do końca mamy na nie pomysły. Oto śpieszą Wam z pomocą znane blogerki kulinarne, szefowie kuchni i kuchenne osobowości, a niektórzy z nich dzięki kiszonkom stali się sławni. Sprawdźcie, co mają do powiedzenia w sprawie Waszego lata zamkniętego w słoikach, szczególnie teraz, kiedy na TaniaKsiazka.pl można wszystkie książki kucharskie kupić do 40% taniej i poznać przepisy na przetwory mistrzów kuchni. Promocja obowiązuje do 19 września, w sam raz, żeby zgromadzić potrzebne warzywa i owoce.
Przepisy na przetwory i przy okazji na zdrową kuchnię
Autor tej książki, Sandor Ellix Katz był niedawno w Polsce. A Dzika fermentacja to jego kolejny bestsellerowy tytuł. Pokazuje ludziom na całym świecie, co można stworzyć dzięki procesowi fermentacji, w tym nie tylko kiszone ogórki, ale fermentowane jogurty, sery czy chleb na zakwasie. Posłuchajcie mistrza fermentacji i wytwarzajcie zdrowe i pyszne dania, które zatrzymają witaminy w owocach i warzywach na cały rok.
Z książki: Zielona bogini Sophie Uliano dowiecie się przede wszystkim jednej ważnej rzeczy: że zielone odchudza. To właśnie duża ilość warzyw każdego dnia na naszym talerzu jest kluczem do dietetycznego sukcesu. Autorka tej książki pokazuje, jak jeść zielone warzywa, proponuje trzy plany dietetyczne i zaprasza Was do nowego, zielonego życia.
Przepisy na przetwory na cały rok
Z kolei książkę Przetwory na cały rok napisała autorka bloga ChilliBite, Kasia Marciniewicz. Autorka zaprasza Czytelników nie tylko do przepysznego świata własnoręcznie wykonanych przetworów, ale podpowiada nawet, jak samodzielnie zrobić przyprawy. Dowiecie się także jak przyrządzić sosy do sałatek, słodkie kremy, a nawet alkohole. Jednak przede wszystkim dzięki tej książce, poczujecie się tak, jakbyście znaleźli się nagle w wielkiej, pachnącej jesienno-zimowej spiżarni wypełnionej smakołykami.
Przejrzyjcie książki kulinarne w tym te, które podpowiadają, jak zatrzymać lato w słoiku. Dzięki samodzielnie przygotowanym przetworom i kiszonkom nie tylko zaoszczędzicie bardzo dużo pieniędzy, ale poczujecie się jak Panie, Panowie domowego ogniska i domu pachnącego konfiturami.
Całą listę książek kucharskich przecenionych nawet o 40% znajdziecie tutaj.