Książki kucharskie – nowości i zapowiedzi!
Książki kucharskie to nieodłączni kompani każdego, kto uwielbia eksperymentować w kuchni i poznawać nowe smaki oraz dania. W związku z tym, jeśli gotowanie to wasza pasja, koniecznie zwróćcie uwagę na prezentowane dziś tytuły. Ponieważ coś dla siebie znajdą tu zarówno miłośnicy tradycyjnych, polskich dani, wegetarianie, jak i wielbiciele japońskiej sztuki kulinarnej. Jedno jest pewne. To sprawdzone przepisy na smaczne dania, które będą cieszyć nie tylko podniebienie, ale także oko. A jeśli dopiero zaczynacie swoją przygodę z gotowaniem, to dobrze się składa. Ponieważ te poradniki zawierają proste przepisy i dokładne instrukcje, dzięki czemu nawet początkujący poradzą sobie z zawartymi w nich wyzwaniami. Koniecznie sprawdźcie to sami!
Książki kucharskie – Misa mocy
Dzięki tej książce poznacie nie tylko smaczne i proste przepisy. Nauczycie się również tego, jakie produkty warto wprowadzić do swojej codziennej diety. A także jak kupować, żeby nic się nie marnowało. Ponadto w środku znajdziecie ponad 70 przepisów na potrawy z sezonowych i lokalnych produktów. Do tego są tu także użyteczne wskazówki, jak świadomie planować zakupy i kreatywnie wykorzystać każdy produkt. Bez marnowania i wyrzucania resztek. Poza tym dowiecie się również, jak wyhodować własne warzywa i owoce.
Książka już dostępna.
Książki kucharskie – Jadłonomia po polsku
Ten poradnik kulinarny udowadnia, że kuchnia roślinna może być prosta i smaczna. Czytelnicy znajdą tu aż 6 działów, podzielonych zgodnie z obowiązującymi porami roku w Polsce. Poza tym książka obfituje w praktyczne porady i wskazówki, które sprawią, że gotowanie będzie naprawdę łatwe i przepyszne. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu. W zgodzie z waszymi smakami, chęciami i możliwościami.
Książka dostępna od 3 czerwca 2020 roku.
Książki kucharskie – Roślinny nabiał
W książce znajdziecie ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery. To kompendium wiedzy o tym, czym zamieniać produkty mleczne pochodzenia zwierzęcego. Poza tym autorka dzieli się bazą podstawowych przepisów, które staną się inspiracją w codziennym gotowaniu. Nie zabraknie też przydatnych wskazówek na temat zdrowotnych właściwości produktów. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
Książka dostępna od 27 maja 2020 roku.
Książki kucharskie – Warzywa, które leczą
Ten poradnik podpowie wam jak przygotować smaczne i niebanalne potrawy z warzywami w roli głównej. Pożywne zupy i obiady, atrakcyjne przekąski (takie jak warzywne gofry, frytki czy muffinki) oraz domowe soki i koktajle. Poza tym znajdziecie tu opisy ponad dwudziestu najpopularniejszych warzyw i ich prozdrowotne właściwości. Po które warzywo sięgnąć, by wzmocnić odporność lub zadbać o prawidłową kondycję oczu, włosów i skóry? Jakie posiłki wspomogą pracę jelit? Odpowiedzi na te oraz wiele więcej pytań znajdziecie w tej książce.
Książka dostępna od 20 maja 2020 roku.
Książki kucharskie – Przysmaki rodziny Winnych
To nie lada gratka dla wszystkich miłośników sagi Stulecie Winnych. Znajdziecie tu bowiem najlepsze przepisy na smaczne dania, konfitury, nalewki, powidła i inne przetwory, związane z kuchnią Winnych. To dania, które opierają się na zdrowych produktach i sprawdzonych, naturalnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach. Czytelnicy znajdą w środku ponad 80 przepisów na staropolskie smakołyki, które sprawią, że każdemu na ich widok będzie ciekła ślinka.
Książka już dostępna.
Książki kucharskie – Ramen w domu
To książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami. Czytelnicy znajdą tu ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki. Ponadto będziecie mieli okazję poznać mnóstwo ciekawostek historycznych i faktów, związanych z ramenem. Poza tym autor zadbało to, by zaprezentować wam instrukcje krok po kroku, tak by nawet amator w kuchni poradził sobie z gotowaniem. Do tego należy dorzucić garść przydatnych porad i sztuczek, które oszczędzą wasz czas.
Książka już dostępna.