Depresja. Jedzenie, które leczy – Karolina i Maciej Szaciłło
Depresja. Jedzenie, które leczy to książka, która na rynku będzie dostępna od 22 sierpnia 2018 roku. Trudno nie zgodzić się z faktem, że depresja to jedna z najczęstszych chorób dzisiejszych czasów. Życie w ciągłym stresie, pogoń za pieniędzmi, spełnianie oczekiwań środowiska, otoczenia czy bliskich… Ciężko w tym wszystkim znaleźć chwilę wytchnienia, czas dla siebie, w którym moglibyśmy zastanowić się, co jest dla nas najlepsze. Ze świata płynie coraz więcej smutnych doniesień o kolejnych samobójczych śmierciach znanych osób. Gwiazd, które od lat zmagały się właśnie z depresją. Jednak ta choroba nie dotyka tylko tych najbardziej znanych i wyniesionych na piedestał artystów. Depresja to również choroba „zwykłych” ludzi. Jak sobie z nią radzić? Karolina i Maciej Szaciłło prezentują niecodzienny sposób na ten problem.
Depresja. Jedzenie, które leczy – jak wspomóc ciało i umysł, by cieszyć się zdrowiem i szczęściem?
Według statystyk WHO w 2017 r. na świecie na depresję cierpiało około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób. Tym samym jest to jedna z najczęściej występujących chorób na świecie. Czy w ogóle istnieje sprawdzony i naturalny sposób na to, by zapobiegać depresji? Oczywiście, że tak! O tym oraz wielu innych rzeczach opowiadają autorzy prezentowanej dziś książki. Znajdziecie tu mnóstwo przydatnych porad i wskazówek nie tylko o tym, jak zapobiegać chorobie, ale także, jak wspomagać organizm, kiedy już się pojawi.
Korzystając z najstarszego systemu medycznego ajurwedy oraz współczesnej dietetyki, autorzy radzą, w jaki sposób przeciwdziałać depresji. Podpowiadają jak podnieść życiową energię oraz jak odróżnić depresję od okresowego spadku nastroju.
W książce pt. Depresja. Jedzenie, które leczy znajdziecie m.in.: aż 80 przepisów na główne posiłki i przekąski, a także kiszonki, mieszanki przypraw, naturalne suplementy oraz napoje podnoszące poziom energii. Ponadto pozycję tę uzupełniają przykłady technik oddechowych, medytacji oraz zabiegów olejowych.
Przypominamy, że książka pt. Depresja. Jedzenie, które leczy będzie dostępna od 22 sierpnia bieżącego roku. Znajdziecie ją tutaj. Gorąco polecamy!