Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna
Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna to książka, której autorką jest Monika Śmigielska. Ta pozycja przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnej kuchni polskiej. Czytelnicy będą mieli okazję poznać mnóstwo przepisów na smaczne dania, które już dawno odeszły w zapomnienie. Dzięki kulinarnemu zmysłowi autorki teraz każdy ma szansę wrócić do korzeni polskiej kuchni. Co więcej, ta książka kucharska doskonale nadaje się zarówno dla amatorów, jak i mistrzów kuchni. Koniecznie sprawdźcie to sami!
Kuchenny kredens, czyli polska kuchnia w najlepszym wydaniu
Jak zapewne zdołało zauważyć większość z Was, polska kuchnia w ostatnich latach przeszła ogromną rewolucję. Na naszych stołach coraz częściej pojawiają się egzotyczne potrawy, a lokalne warzywniaki nie są w stanie już zaspokoić wszystkich potrzeb konsumentów. Teraz, żeby zrobić zakupy na obiad, trzeba udać się, co najmniej do dwóch sklepów, by skompletować potrzebny skład. Kuchnie z całego świata cieszą się ogromnym zainteresowaniem i budzą ogólny podziw. Do tego należy dodać głosy wszelkiego rodzaju „specjalistów”, którzy co raz wymyślają nowe diety i na wszelkie sposoby promują modę na nie jedzenie lub jedzenie danego produktu. Dlaczego jednak mamy rezygnować z polskiej tradycji na rzecz zagranicznych dań i rewolucji dietetycznych?
W życiu każdego przychodzi taki moment, że ma się dość popularnych dań, promowanych w sieci czy telewizji. Zero tłuszczu, warzywa gotowane na parze lub surowe… Najwyższy czas, by sięgnąć po tradycje przodków. Krem szodonowy, mleczko z cukrem palonym lub legumina z sera brzmią równie nieznajomo, jak kiedyś pudding z chia, ale wiele lat temu regularnie gościły na stołach Polaków.
Każdy, kto choć odrobinę interesuje się gotowaniem, powinien mieć w domowej biblioteczce książkę pt. Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna. Gwarantujemy, że dania według przepisów w niej zawartych będą robić ogromne wrażenie na wszystkich, którzy ich spróbują. Okazuje się, że w naszej tradycji jest mnóstwo zapomnianych dań, które niczym nie odbiegają smakiem i wyglądem od tych, których nazwy brzmią obco.
Koniecznie przekonajcie się o tym sami! Książkę pt. Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna znajdziecie tutaj.