Lody. Domowa manufaktura to nowa propozycja od Davida Lebovitza, mistrza mrożonych deserów. Tym razem autor prezentuje nam niezwykłe przepisy na przepyszne domowe lody. Książka powinna spodobać się każdemu, bez względu na to czy próbował już kiedyś domowych lodów. Można śmiało stwierdzić, że te zrobione własnoręcznie smakują zdecydowanie najlepiej. Poniżej przedstawiamy recenzję tej książki przesłaną nam przez jednego z recenzentów.
Lody. Domowa manufaktura David Lebovitz – co w książce?
To doskonała pozycja o tym, jak samodzielnie przygotować najlepszy przysmak wszystkich maluchów. Oczywiście, dzięki przeczytaniu tej lektury, także dorośli będą mogli rozsmakować się w lodach własnej produkcji.
Lody. Domowa manufaktura na ponad 200-stu stronach przedstawia wiele przepisów, które z pewnością zachęcą Czytelnika do spróbowania swoich sił w kuchni. Od najpopularniejszych – czekoladowych i waniliowych, po najbardziej wyróżniające się i niesamowite. Choć mogło by się wydawać, że to niezwykle trudne, to autor pokazuje, jak łatwo można zapewnić sobie doskonałe ochłodzenie i to w niezwykle przystępnych cenach.
Lody. Domowa manufaktura David Lebovitz – wrażenia
Uważam, że to najlepszy czas na lekturę tej książki i cieszę się, że skorzystałem z tej możliwości. Przygotowanie lodów własnej produkcji okazało się niezwykle łatwe i mało angażujące. Lektura, wręcz przeciwnie – zaciekawiła i chętnie będę do niej sięgał każdego lata, gdyż pomysłów na smaki jest tam chyba tyle, ilu miłośników.
Zdecydowanie warto sięgnąć po tę pozycję , tym bardziej, że za oknem ukrop i nic nie wskazuje na to, że szybko się to zmieni. Bardzo mi się podoba, że dziś mogę mieć stały zapas lodów, bez konieczności robienia wielkich zakupów. Szczególnie, że często zapomina się o ladach w bagażniku, czy czasem zbyt długo wraca się ze sklepu i lody sklepowe szybko zmieniają się w kleistą papkę – jeszcze przed otwarciem.
Od dziś Lody Domowa manufaktura będą należały do mojego ulubionego, wiosenno-letniego księgozbioru. Książka przyniosła mi wiele radości z czytania, ale przede wszystkim ze spożywania wyprodukowanych na jej podstawie pyszności.
Lody. Domowa manufaktura David Lebovitz – podsumowanie
Świetna książka, która nie bez podstaw zdobyła wielka popularność. Nadaje się szczególnie do sezonowego użytku. Warta swojej ceny. Znajduje się w niej wiele cennych rad, do których warto stosować się, próbując swoich sił w przygotowaniu słodkości dla całej rodziny. Doskonała pozycja deserowa, którą warto przeglądać co jakiś czas, gdy tylko przyjdzie ochota na doskonałe lody każdego smaku i koloru.
Lody. Domowa manufaktura to fantastyczna pozycja dla wszystkich miłośników mrożonych słodkości, którzy raczej nie przejmują się kaloriami. Gdy ktoś dba o linie, lepiej niech po nią nie sięga. Trzeba jednak uważać, by nie przesadzić, bo o anginę wcale nie trudno. Jest to więc także doskonały sprawdzian dla swojej silnej woli, która będzie znacznie częściej poddana próbie – najbardziej zaraz po zakupie książki.
Tytuł świetnie się prezentuje, kolorowe obrazki działają na wyobraźnie, a pozycja wciąga, gdyż tematyka doskonale trafia w aurę za oknem. Trzeba uważać, bo może zmrozić krew w żyłach – dosłownie. Zachęcający do wykorzystania nowej dawki wiedzy styl pobudza do działania i robienia własnych lodów w domowym zaciszu. Będę po nią często sięgać, gdyż jestem wielkim miłośnikiem lodowych deserów i zimnych słodkości w okresie letnim. Czasem trudno się bez nich obejść.
Recenzja została przesłana przez Gosława Zdrojewskiego.
Nabraliście ochoty na domowe lody? Nie zwlekajcie i kupcie tę książkę, zwłaszcza, że lato mamy już za pasem. Cieszcie się niezwykłym smakiem mrożonych deserów.
Ocena Gosława
-
10/10
-
10/10
-
10/10
-
10/10
Fragment recenzji
Uważam, że to najlepszy czas na lekturę tej książki i cieszę się, że skorzystałem z tej możliwości. Przygotowanie lodów własnej produkcji okazało się niezwykle łatwe i mało angażujące. Lektura, wręcz przeciwnie – zaciekawiła i chętnie będę do niej sięgał każdego lata, gdyż pomysłów na smaki jest tam chyba tyle, ilu miłośników.